Bomen kappen

Ondanks regelmatig onderhoud kan het voorkomen dat een boom gekapt moet worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat een boom ziek of gevaarlijk is, of simpelweg voor het creëren van ruimte.

In een bebouwde omgeving komt het vaak voor dat er geen ruimte is om een boom te in zijn geheel te laten vallen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte maken we een keuze voor passend materiaal, waarmee we veilig, snel, en kostenefficiënt kunnen werken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een hoogwerker een boom ‘uit te kleden’ en indien er geen ruimte beschikbaar is om takken vrij te laten vallen, kunnen deze door middel van afvangtechnieken gecontroleerd naar beneden gehaald worden.

In sommige situaties is de meest efficiënte methode om een boom, of meerdere bomen, te kappen door gebruik te maken van een telescoopkraan. Hiermee kan de boom in één keer of in meerdere delen uit een tuin gehesen worden. Het grote voordeel van het kappen van bomen op deze manier is dat het minimale verstoring aan de omgeving veroorzaakt.

Wanneer er geen ruimte is voor zwaar materieel, is het vaak de beste manier om een boom door middel van klimtechnieken te kappen. Voor iedere boom bestaat een passende oplossing.

Wij beschikken over een kraan ingevoerde snipperaar waarmee we takhout tot een diameter van 30 cm kunnen versnipperen.

Desgewenst kunnen wij ook de stobben voor u wegfrezen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van bomen kappen? Neem dan direct contact met ons op.